Tänään oli jälleen kiva kävely ilma; pakkasta -3C. Tuli käytyä 8 km lenkki ja lämmin tuli : )
Ruuaksi tein tänään Chili con Carnea ja hyvin onnistui. Tavallisesti tulee laitettua liikaa chiliä,
mutta tänään hillitsin itseni ja käytin vain yhden chilin ja hyvin maistuu sekin.

Käsitöistä laukku projekti on ollut jäissä nyt viikon verran, mutta sen ajan olen kutonut murulle
karjalan ruusu -kuvioistia puolipitkiä villasukkia 100% villa langasta. Toinen on jo valmis ja toista aloittelin tänään.

CHILI CON CARNE (iso kattilallinen)
700 g naudan jauhelihaa
2 kpl sipulia
5 kynttä valkosipulia
4 kpl paprikoita (pun, kelt, vihr, + makea suippopaprika)
6 kpl tomaatteja (kaltataan kiehuvassa vedessä eli saadaan kuori helposti pois)
1-2 kpl chili paprikaa
2 prk  tomaattimurskaa (valkosipuli, chili)
chilijauhe, cayennejauhe, suola, kasvisliemikuutio, lihaliemikuutio

1 pss papuja (laitetaan likoamaan edellisenä iltana ja keitetään puoli tuntia jonka jälkeen lisätään suolaa: jatketaan keittämistä ohjeen mukaan vielä n. puoli tuntia ja jäähdytetään omassa keitin vedessä.)

OHJE:
1. Laitan pavut kiehumaan. Kun pavut ovat olleet n. 1 h. jätä ne vielä liemeensä jäähtymään.
2. Kiehauta vettä ja laita tomaatit n. minuutiksi veteen niin, että kuoret alkaa irrota. Perkaa kuoret pois ja kuutioi.
3. Kuullota sipulit, valkosipulit ja chili silppu. Lisää paprikapalat ja anna höyrystyä jonkin aikaa kannen alla.
4. Ruskista jauheliha ja mausta chilijauheella ja cayennejauheella.
5. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon kuutioidut tomaatit ja ruskistettu jauheliha.
6. Lisää tomaattimurskat ja laita kasvis- ja lihaliemikuutiot.
7. Hauduta ruokaa n. 30 min kannen alla alhaisella lämmöllä
8. Kaada pavuista neste pois ja lisää ne chili con carneen.
9. Maista, mausta ja Bon apetit !

chili%20con%20carne.jpg